Dezorientované seniorce hrozilo podchlazení. Mladý muž jí poskytl svoji bundu a zalarmoval strážníky

Oznámení o dezorientované ženě vysokého věku, která se pohybovala toliko v noční košili a bosa ve společných prostorách bytového domu, prověřovala hlídka MP Zlín z okrsku Jižní Svahy ve čtvrtek 9. března 2023.

Strážníci zjistili, že 89letá žena vyšla z neznámé příčiny ze svého bytu a zavřela za sebou dveře. Klíče ovšem zůstaly uvnitř, a tak se neměla jak dostat zpět. Hlídce MP Zlín se sice povedlo dveře od bytu otevřít, ale vzhledem k jejímu stavu byla na místo přivolána také zdravotnická záchranná služba, která ženu převezla k dalšímu vyšetření do krajské nemocnice.

Podobná situace se pak zopakovala v neděli 12. března večer, kdy kolemjdoucímu 18letému muži nebyl lhostejný osud seniorky, která se pohybovala v blízkosti tzv. I. segmentu bez obuvi a jen v lehkém oblečení. Do příjezdu strážníků jí galantní mladík dokonce poskytl svoji vlastní bundu, pročež si jednoznačně zaslouží naši úctu a uznání. Následoval společný přesun do tepla blízké služebny, kde bylo zjištěno, že paní není v dobrém zdravotním stavu a dokonce měla informovat své okolí o úmyslech na sebevražedné jednání.

Také v tomto případě strážníci přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která ji po provedeném vyšetření převezla do zdravotnického zařízení.

– pj –

Ilustrační obrázek
ID DS: 5ttb7bs | e-mail: posta@zlin.eu | informace: +420 577 630 500 | foto a webdesign: www.reklamni-inzenyri.cz
Zásady používání cookies