Jeden vypil láhev rumu přímo na prodejně, druhý může jít za krádež ořechů za mříže

Povedený zákazník zavítal v úterý 2. října 2018 večer do jedné z velkoplošných prodejen v centru Zlína. Svoji žízeň totiž uhasil přímo mezi prodejními regály, aniž by se obtěžoval za dané zboží zaplatit.

Několik minut před devátou hodinou přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení o dopadení zloděje. Na místo tak vzápětí zamířila nejbližší motorizovaná hlídka.

O pár minut později strážníci zjistili, že mají co do činění s 25letým mužem ze Zlína, který je jim dobře známý pro svá dřívější protiprávní jednání. Tentokrát dotyčný vypil půllitrovou láhev rumu, načež prošel kolem pokladen bez jejího uhrazení. Při čekání na příjezd strážníků se pak sesunul v důsledku opilosti k zemi a přestal komunikovat.

Hlídka MP Zlín zkontrolovala jeho vitální funkce, uložila jej do stabilizované polohy a přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Lékařka následně rozhodla o převozu podnapilého do krajské nemocnice.

Podezření z přestupku proti majetku nyní bude mít dohru před správním orgánem.

O den později byla přivolána hlídka MP Zlín k 27letému muži, který se pokusil v jiné provozovně odcizit 7 balení kešu ořechů v celkové hodnotě 490 Kč.

Strážníci od pracovníka ostrahy zjistili, že dotyčný si nastrkal sáčky s ořechy za bundu a nepozorovaně se snažil proklouznout kolem pokladen. Přistižený muž pak uvedl, že mu chyběly peníze na nájem a měl proto v plánu ořechy prodat a získat tak potřebnou hotovost.

Jak ale vyšlo najevo při prověrce totožnosti podezřelého, nejednalo se v oblasti páchání majetkových deliktů o žádného nováčka. Muž byl totiž v minulosti za podobné jednání odsouzen nebo potrestán a tímto protiprávním jednáním naplnil skutkovou podstatu přečinu krádeže. Šetření věci si tak následně převzala hlídka republikové policie.

– pj –

ID DS: 5ttb7bs | e-mail: posta@zlin.eu | informace: +420 577 630 500 | foto a webdesign: www.reklamni-inzenyri.cz
Zásady používání cookies