Jak se rychle dostat do problémů? Co takhle zkusit zaplatit nalezenou platební kartou?

„Výbornou“ radu, na kterou pamatuje také trestní zákoník, údajně poskytl 14leté dívce její kamarád. Ta se mu měla předtím svěřit, že v minulém týdnu nalezla v průmyslovém areálu cizí platební kartu. Dotyčný jí měl doporučit, aby ji nevracela a neodevzdala, ale aby ji místo toho zkusila sama použít k zaplacení útraty. A tak se mladé děvče pustilo v pondělí 1. října 2018 do tohoto dobrodružství.

Krátce po půl třetí odpoledne přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení z prodejny drogerie. Zde se nacházela mladá zákaznice, která se pokusila zaplatit za nákup platební kartou. K té však neznala potřebný PIN a dokonce ani nevěděla, kdo je majitelem karty. Na místo tak ihned zamířila nejbližší motorizovaná hlídka MP Zlín.

Strážníci si po příjezdu vyslechli výše popsanou historku a poté překvapené dívce sdělili, že její jednání kvalifikuje trestní zákoník jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku s trestní sazbou pro dospělého až na dvě léta odnětí svobody.

I když se vzhledem k věku podezřelé nejednalo o trestně odpovědnou osobu, byla na místo přivolána republiková policie, která si věc převzala k dalšímu šetření.

– pj –

ID DS: 5ttb7bs | e-mail: posta@zlin.eu | informace: +420 577 630 500 | foto a webdesign: www.reklamni-inzenyri.cz
Zásady používání cookies