V centru města vytasil pistoli a vystrašil kolemjdoucí. Prý se jí chtěl jen pochlubit kamarádům

Zvýšené napětí ve společnosti je fakt, který momentálně nezbývá nic jiného než přijmout. Aby se ovšem na ulici mířilo pistolí na další osoby, je i na tuto dobu poněkud přespříliš.

Několik minut po půl desáté v pondělí 8. března 2021 přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení o sociálně nepřizpůsobeném muži, který vytáhl zpoza pasu pistoli a namířil ji na svého známého. Aniž by došlo k výstřelu, měl zbraň po chvíli opět schovat za pas.

O šest minut později na místo dorazila první hlídka MP Zlín, která zjistila, že se jedná o 49letého muže z okresu Zlín. Ten se zde nacházel společně s dalšími osobami z komunity lidí bez přístřeší. Dotyčný strážníkům sdělil, že u sebe žádnou zbraň nemá, ale následně bylo zjištěno, že lže. Hlídka totiž využila svého zákonného oprávnění a o pravdivosti tvrzení se přesvědčila. Přitom u muže nalezla krátkou střelnou zbraň připravenou k okamžitému použití. Že se jedná o plynovou pistoli, nemohlo být laikovi na první pohled zřejmé a znepokojení oznamovatele tak bylo více než pochopitelné.

Od ostatních přítomných pak bylo zjištěno, že se o úmyslné ohrožování nejspíše nejednalo. Dotyčný se jim chtěl pistolí prý pouze pochlubit, počínal si přitom ovšem poněkud neobratně. Také se není co divit, když následné orientační vyšetření prokázalo, že mu v organizmu koluje na 2,4 promile alkoholu.

Strážníci mu proto zbraň odebrali a předali ji společně s celou věcí správnímu orgánu. U něj se bude podnapilý muž zpovídat z přestupku podle zákona o střelných zbraních a střelivu, za který mu hrozí pokuta až do výše 30 000 Kč.

– pj –

ID DS: 5ttb7bs | e-mail: posta@zlin.eu | informace: +420 577 630 500 | foto a webdesign: www.reklamni-inzenyri.cz
Zásady používání cookies