Nová městská kamera bude dohlížet na Mariánské náměstí ve Štípě

Před dvaceti lety byl ve Zlíně uveden do zkušebního provozu Městský kamerový dohlížecí systém (MKDS). Do ostrého provozu byl pak spuštěn 1. ledna 2001 a ve své době patřil k nejmodernějším v České republice.

MKDS, který provozuje Městská policie Zlín a využívá při své činnosti také Policie ČR, od té doby zaznamenal významnou modernizaci i rozšíření. Mezi poslední monitorovací bod, který byl zprovozněn v tomto týdnu, patří kamera v místní části Štípa. Ta obsáhne prostor před zdejší mateřskou školou a velkou část Mariánského náměstí.

„Jedná se o otočnou kameru s vysokým rozlišením, která bude v nepřetržitém provozu přispívat k většímu bezpečí obyvatel Štípy“, uvedl ředitel MP Zlín, Ing. Milan Kladníček, MBA.

Oproti kamerám, s nimiž byl provoz MKDS zahajován, reprezentuje současné řešení značný technický pokrok. Kromě již zmíněného vysokého rozlišení umožňuje kamera mnohem přesnější ovládání a přenos signálu je uskutečňován plně digitální cestou.

Kamery dohlížecího systému nemohou samy o sobě nahradit provádění klasické pochůzkové činnosti. Bezezbytku ale i v tomto případě platí, že okamžitá vizuální informace o bezpečnostní a pořádkové situaci ve sledovaných oblastech významně přispívá k efektivnímu nasazení potřebných složek integrovaného záchranného systému.

– pj –

ID DS: 5ttb7bs | e-mail: posta@zlin.eu | informace: +420 577 630 500 | foto a webdesign: www.reklamni-inzenyri.cz
Zásady používání cookies