Cizinec pod vlivem alkoholu a návykových látek napadl taxikáře i strážníky

Za dobrodružstvím v nočních ulicích s nejistým koncem se pustil v pondělí 30. prosince 2019 třiatřicetiletý cizinec. Dotyčný se totiž před pobytem na čerstvém vzduchu stimuloval psychotropními látkami a nemalým množstvím alkoholu. Necelou půlhodinu po desáté se pak začal odvíjet příběh jako ze špatného filmu.

Přibližně deset minut před jedenáctou hodinou přiběhl na služebnu Městské policie Zlín řidič taxislužby, který oznámil napadení svého kolegy. K incidentu, který se odehrál nedaleko, se tak během minuty dostavili strážníci. Ti následně zjistili, že 66letý řidič taxíku naložil na blízké ulici zákazníka. Poté, co ujeli pouhých pár set metrů, se chování dotyčného stalo mimořádně agresivní – bouchal do palubní desky, vytrhl taxametr a zaútočil na řidiče. Jak bylo zjištěno později, tomu při potyčce zlomil prst na ruce.

Hlídka MP Zlín odvedla podezřelého mimo pozemní komunikaci a pokusila se zjistit jeho verzi. Dotyčný však trpěl prudkými změnami nálad, nebyl schopen kontrolovat své chování a dokonce se pokusil na jednoho ze strážníků zaútočit údery pěstmi do oblasti hlavy. Ti tak byli nuceni použít k ochraně své bezpečnosti donucovací prostředky a agresivní jedinec poté trávil další chvíle s pouty na rukou.

Následně se na místo dostavila také hlídka Policie ČR a zdravotnická záchranná služba. Orientační vyšetření prokázalo u agresivního cizince vliv nejedné z omamných a psychotropních látek a také na 2,1 promile alkoholu v organizmu.

O jeho dalším osudu tak bylo pro tuto chvíli rozhodnuto, strážníci jej převezli k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Tím však příběh zdaleka nekončí, událost nyní šetří republiková policie pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.

– pj –

Ilustrační obrázek
ID DS: 5ttb7bs | e-mail: posta@zlin.eu | informace: +420 577 630 500 | foto a webdesign: www.reklamni-inzenyri.cz
Zásady používání cookies