Strážníci dopadli muže, který chtěl v obchodě platit cizí kartou

Velmi pozorná byla v pátek 4. května 2018 odpoledne prodavačka jedné ze zlínských drogerií. Když si všimnula, že již podruhé přišel zaplatit nákup bezkontaktní platební kartou muž zanedbaného vzezření, vyzvala jej ke kontrole karty. To dotyčný odmítnul, uvedl, že karta patří jeho matce a následně z provozovny bez nákupu odešel. Mladá žena proto pohotově vytočila linku tísňového volání městské policie – 156.

Během několika minut na místo dorazila motorizovaná hlídka, která zjistila, že podezřelý je zachycen na záznamu vnitřního kamerového systému. Jeho popis i s detaily, které dokázala upřesnit volající, byl okamžitě předán dalším strážníkům. Ti se poté zapojili do pátrání a přibližně po hodině přinesla jejich snaha své ovoce. Jedna z hlídek narazila na podezřelého v blízkosti autobusového nádraží.

Strážníci zjistili, že se jedná o 23letého muže ze Zlína, který se přiznal k pokusu nakoupit zboží cizí platební kartou a tuto jim také vydal. Svým předchozím jednáním se však stal podezřelým ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hlídka MP Zlín jej proto omezila na osobní svobodě a předala k dalšímu šetření republikové policii.

– pj –

ID DS: 5ttb7bs | e-mail: posta@zlin.eu | informace: +420 577 630 500 | foto a webdesign: www.reklamni-inzenyri.cz
Zásady používání cookies