Strážníci chytili agresivního mladíka, který po vyloučení z přepravy rozbil dveře trolejbusu

Čerstvě osmnáctiletý mladík si zadělal na zbytečné problémy v neděli 4. března 2018 v noci, když se v podnapilém stavu rozhodl cestovat trolejbusem městské hromadné dopravy.

Sedm minut po půl dvanácté přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení od dispečera Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Ten uvedl, že na zastávce MHD Zahradnická rozbil jeden z cestujících okno vozu a následně utekl. Na místo tak ihned zamířila hlídka Útvaru operativního zásahu MP Zlín.

Po příjezdu se strážníci zkontaktovali s řidičem vozu, který jim označil jako pachatele muže, který se z nějakého obtížně pochopitelného důvodu vracel zpět na místo činu. Ten se však po spatření hlídky dal na útěk, jenže to jej už pronásledoval jeden ze strážníků, zatímco druhý vyjel ve směru jeho útěku služebním vozidlem. Běh noční čtvrtí se lehce zdramatizoval v okamžiku, kdy se pronásledovaný rozhodl prchat přes soukromé pozemky u tamních domů. Když ale přeskočil vjezdovou bránu, upadl na zem, a než se stačil znovu zvednout, byl u něj už také strážník.

Následně bylo zjištěno, že se jedná o 18letého muže ze Zlína, který se původně snažil nastoupit na zastávce do trolejbusu. Když se však nebyl schopen prokázat platnou jízdenkou a navíc byl díky podnapilosti ve stavu, v němž byla jeho přeprava hromadným dopravním prostředkem vyloučena, vykázal jej řidič z vozu. V okamžiku, kdy došlo k uzavření nástupních dveří a trolejbus byl připraven k odjezdu, udeřil mladý muž do skleněné výplně dveří, kterou zcela rozbil. Tím také způsobil škodu ve výši 10 000 Kč.

Pro podezření z přečinu poškození cizí věci strážníci podnapilého mladíka omezili na osobní svobodě a předali jej k dalšímu šetření republikové policii.

– pj –

ID DS: 5ttb7bs | e-mail: posta@zlin.eu | informace: +420 577 630 500 | foto a webdesign: www.reklamni-inzenyri.cz
Zásady používání cookies