Během pondělí strážníky zaměstnávaly častěji problémy s něžným pohlavím

V pondělí 12. dubna 2021 řešili strážníci Městské policie Zlín hned několik událostí, v nichž sehrály hlavní roli zástupkyně něžnějšího pohlaví.  Pomineme-li dopravní přestupky, krádeže v obchodech a některé další situace z kategorie „téměř nezajímavých“, stojí za zmínku následující z nich:

Půlhodinu před polednem spatřila pěší hlídka MP Zlín v centru Zlína seniorku, která zavrávorala a upadla na zem. Strážníci ihned přispěchali 82leté ženě na pomoc a zjistili, že se při pádu uhodila do nosu, z nějž začala krvácet. Taktéž si stěžovala na bolest ruky.

Hlídka MP Zlín na místo přivolala zdravotnické záchranáře, kteří převezli zraněnou ženu k dalšímu ošetření do krajské nemocnice. O této skutečnosti pak vyrozuměli její dceru.

O několik hodin později zaměstnala strážníky i záchranáře také 72letá žena, která „odložila“ své tělo na náměstí Práce.

Hlídka MP Zlín zjistila, že se jedná o osobu, s níž se v minulosti setkali pro její protiprávní jednání již nespočetněkrát. Základním problémem, s nímž se dotyčná neúspěšně potýká už dlouhá desetiletí, je její vřelý vztah k alkoholu a pohled na reálný svět, který je deformovaný tlustým sklem dna láhve.

Abychom byli konkrétní, seniorka nebyla schopna setrvání ve vzpřímeném postoji natož pak chůze, komunikovala s největšími obtížemi a analyzátor alkoholu v dechu se zastavil na hodnotě téměř 1,5 promile. S ohledem na tyto skutečnosti tak následovalo jediné možné řešení spočívající v jejím umístění do protialkoholní záchytné stanice.

Krátce před sedmou hodinou večerní pak jiná hlídka MP Zlín prověřovala oznámení o ženě s kufrem, která se usadila na schody poblíž zdejší železniční trati a na své okolí působila poněkud divně.

Strážníci tentokrát zjistili, že jde o 50letou ženu, která momentálně řeší problémy se svým druhem. Ty zkoušela během odpoledne utopit v alkoholu, ale i přes hodnotu 2,8 promile se to úplně dobře nepodařilo. Na rozdíl od předchozí ženy jí však slouží ke cti, že kontrolovala své chování a byla schopna koordinovaného pohybu.

Vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám a tíživé osobní situaci jí hlídka MP Zlín nabídla možnost přesunu na služebnu, kde si ji následně vyzvedne její příbuzný. Této možnosti žena ráda využila.

Jen o několik minut později pak hlídka MP Zlín z okrsku Jižní Svahy zpozorovala řidičku, která si nelámala hlavu s dopravní značkou „zákaz odbočování vlevo“ a odbočila přes dva jízdní pruhy do jedné ze sídlištních ulic. Zde pak pokračovala v jízdě, za kterou by se nemuseli stydět ani účastníci městské rychlostní zkoušky Barum Czech rally.

Když strážníci dotyčnou dostihli, zjistili, že se jedná 44letou ženu, která svým dalším chováním vzbudila důvodné podezření, že usedla za volant svého vozu pod vlivem alkoholu. Situaci si pak dále komplikovala odmítnutím provedení orientačního vyšetření a pokusem o uplacení hlídky.

S ohledem na tyto skutečnosti ji hlídka MP Zlín omezila na osobní svobodě a předala k dalšímu šetření kolegům z Policie ČR.

Dost ale příběhů o ženách a alkoholu, protože hned v dalším případě figurovalo něžné pohlaví v roli strážného anděla.

Krátce před půl osmou večerní přijalo stálé operační centrum oznámení od ženy, která si šla před dům zapálit cigaretu. V tom se k ní připotácel kolemjdoucí muž, který narazil hlavou do zdi, upadl, vstal a přisedl si k ní na lavičku. Poté jí měl sdělit, že je celkově v pořádku, ale potřeboval by nutně kafe, načež mu ho uvařila a linku 156 vytočila proto, že má o něj strach.

Hlídka MP Zlín zjistila, že se jedná o 64letého muže, který působil poněkud dezorientovaně. Nakolik v jeho stavu sehrála roli hodnota 1,7 promile alkoholu v dechu, zůstalo otázkou, protože ho záchranná služba převezla k detailnímu vyšetření zdravotního stavu do nemocnice.

– pj –

ID DS: 5ttb7bs | e-mail: posta@zlin.eu | informace: +420 577 630 500 | foto a webdesign: www.reklamni-inzenyri.cz
Zásady používání cookies